16. mai-arrangement for ungdommen

Søndag 16. mai samlet det seg nærmere 200 ungdommer i over 30 hjem for å markere det tradisjonelle arrangementet kvelden før nasjonaldagen med festmiddag og sending. Dagen har tradisjonelt vært feiret med et skikkelig arrangement for ungdommen på Jarlsberg Konferansesenter. Selv om COVID-19 satte en stopper for hvordan vi normalt har feiret, engasjerte likevel BKM Tønsberg en gjeng med ungdommer som planla en skikkelig festsending for å samle ungdommen med digitale hjelpemidler.

Vi hørte med ungdomsleder Martin Vedvik om hvorfor det ble lagt ned timer og innsats for en times sending:

«Vi bruker tid og krefter på dette  fordi vi tror ungdommen trenger å se sine kjente og kjære mentorer igjen, og høre hjertespråket fra disse. Det er mye oppbyggelse fra BCC sentralt, men det er lite som er så virkningsfullt som å høre noen som en vet er veldig glad i en.»

Sendingen inneholdt oppbyggelse, introduksjon av årets nye ungdommer, filmer og panel-samtale. Her panel-samtale med ungdomsleder og mentorer

De forskjellige hjemmene hadde før festen fått forslag til hvordan de kunne stelle i stand for ungdommen på best mulig måte. Festmåltider ble servert og latteren satt løst. På vår felles Telegram-gruppe ble det sendt stemningsbilder gjennom hele kvelden.

Blant hjemmene som hadde besøk var blant annet Victoria Olsen, som fortalte at de gjennomførte flere konkurranser etter sendingen til glede for alle. En annen gruppe tok bena fatt etter sendingen, hadde ball-leker før det ble mørkt ute og avsluttet kvelden med klassiske nasjonal-desserter.

Victoria Olsen (nr. to fra høyre) og jentene hun var på besøk med da en bedre middag ble servert under festkvelden