Etterlengtet start etter sommerferie

Helgen 20-22. august markerte BKM Tønsberg oppstarten av det lokale menighetslivet igjen
etter en fin sommer. Det ble arrangert en ungdomstur til en Telemarks skjærgård, mens det
ble gjennomført søndagsmøte for resten av medlemmene.

Helgen 20-22. august markerte BKM Tønsberg oppstarten av det lokale menighetslivet igjen etter en fin sommer. Det ble arrangert en ungdomstur til en Telemarks skjærgård, mens det ble gjennomført søndagsmøte for resten av medlemmene.

Ungdomstur

Fredag 20. august sto 190 ungdom klare for avreise til et av årets mange høydepunkter, ungdomstur til Risøya. Endelig kunne vi være sammen igjen. Vel fremme rigget vi opp telter og spiste kveldsmat. Utover kvelden ble det tid til kortspill, volleyball og gode samtaler. Lørdag var det duket for Capture The Flag, der ungdommen var delt opp i fire lag som skulle kjempe om seieren. Sola skinte, og etter en real kamp, fikk flere seg en dukkert. Det var også lagt opp til vannaktiviteter som vannscooter, tube og kano samt volleyball for de som ønsket det. 

Beachvolleyball ble en stor slager under turen.
 Beachvolleyball ble en stor slager under turen.
Hele ungdommen samlet i feststemte arealer ute – hvor både måltider og møtet på lørdag fant sted.
Hele ungdommen samlet i feststemte arealer ute – hvor både måltider og møtet på lørdag fant sted.

Lørdags kvelden startet med et ekstra godt ungdomsmøte. Det ble talt om at vi som tror, har fått nøkkelen til å overvinne alt det onde som bor i vår natur. Når prøvene kommer på og jeg blir fristet til å bli irritert, se på noe dårlig på telefonen eller tenke ondt om noen andre, må jeg ta et valg. Da kan jeg be Jesus om kraft til ikke å bli irritert, tenke onde tanker eller se på det som er dårlig. De forholdene vi møter i livet, er nøye planlagt av Gud, og han ønsker bare det beste for meg. Tenk at alle mine svake punkter kan bli mine sterkeste sider. Mange unge tok denne kvelden valg om å leve helt for Jesus, og det var godt å høre deres vitnesbyrd.

Sanginnslag fra mentorene under møtet på lørdagen
Sanginnslag fra mentorene under møtet på lørdagen

Etter møtet fikk vi servert deilig grillmat før underholdning sto for tur. Alle var delt inn i grupper som sto for hver sin del av underholdningen, som sketsjer, sanginnslag, konkurranser og vitser. Latteren satt løst, og det ble en fantastisk kveld, men det stoppet ikke der. Vi avsluttet kvelden med dessert og bålkveld til sent på natt. Med knitrende bål, gitarspill og trivelige historier, kunne vi krype inn i soveposen og sove godt etter en fantastisk dag.

En av gruppenes innslag på lørdags kveld, til stor glede blant resten av gruppene.
En av gruppenes innslag på lørdags kveld, til stor glede blant resten av gruppene.
Samlingen rundt bålet lørdag, innbydde til stemning og trivsel utover kvelden.
Samlingen rundt bålet lørdag, innbydde til stemning og trivsel utover kvelden.

Søndag startet med amerikanske pannekaker, sirup, frukt og mye godt. I stekende sol kunne ungdommen nyte siste rest av turen, og det ble fotball- og volleyballturnering, samt vann-aktiviteter. Det er ingen tvil om at vi fikk oppleve sensommeren på sitt beste. Takk til alle som planla, laget mat og gjorde alt så godt for liten og stor. Denne turen går inn i minneboken og vi sitter igjen med stor takknemlighet for alle opplevelser og trosoppbyggelse vi får i BKM.

Spente deltakere som venter på sin tur på beachvolleyballen
Spente deltakere som venter på sin tur på beachvolleyballen

Søndagsmøte

Grunnet koronarestriksjoner var det samlet rundt 150 personer til søndagsmøtet, og resten hadde mulighet til å følge med møtet via streaming. Under søndagsmøtet ble det referert til åpningsmøtet på sommerens BCC-arrangement hvor det ble lest fra Kolosserne 1, 12-14: Med glede kan dere da takke Faderen, som gjorde dere skikket til å få del i de helliges arv i lyset. Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over i sin elskede Sønns rike. I ham har vi forløsningen, syndenes forlatelse.

Et inspirerende søndagsmøte, hvor vi fikk høre om lysets rike, og er vi innbygger av dette riket da tilhører vi samme legeme, og kan glede oss med de andre.

Vi ser fram til en begivenhetsrik høst, med mange aktiviteter og samlinger for hele menigheten.