BCC Tønsberg arrangør av Høststevne på Brunstad helgen 07.- 09.oktober

BCC Tønsberg har sammen med BCC Event arrangert Høststevne på Brunstad, med hovedfokus på misjonsfesten lørdag kveld. Misjonsfester har blitt arrangert i BCC i flere år, hvor fokuset er å samle inn midler til nettopp misjonen.

BCC Tønsberg har sammen med BCC Event arrangert Høststevne på Brunstad, med hovedfokus på misjonsfesten lørdag kveld. Misjonsfester har blitt arrangert i BCC i flere år, hvor fokuset er å samle inn midler til nettopp misjonen. Tema for festen denne gangen var «Løft dine øyne og se deg omkring» (hentet fra Jesaja kapittel 60, vers 4).

I flere uker har det vært full aktivitet og planlegging i BCC Tønsberg, hvor unge og eldre har vært med på en felles innsats. Det har vært alt fra planlegging av dekor, korsang, filming og barneaktiviteter, og på onsdagskveldene har det vært stor aktivitet på Jarlsberg konferansesenter i ukesvis. Målet for innsamlingen til misjonsfesten var 25 millioner NOK, dette målet var allerede nådd dagen før selve festen. Gaver kom fra land i alle verdensdeler. De innsamlede midlene går til trosfeller fra lavinntektsland. De vil da få rabatt for deltakelse og overnatting på BCC stevner og BUK-camper i 2023. BUK er Brunstad Ungdomsklubb, som arrangerer 4 camper i året for ungdom i BCC internasjonalt.

På lørdag kunne vi se unge og eldre i gule vester, som frivillig ønsket å skape en trivelig dag for alle som var til stede. 4 av de unge fra BCC Tønsberg fikk spørsmålene:

1.Hvorfor de ønsket å bidra, og 2. Hva de tenker om at de innsamlede pengene går til trosfeller fra lavinntektsland.

Sunniva (18):

1.            «Det er viktig å bidra og det er trivelig å bidra. Det er gøy å være med på noe som kan gi   andre gode opplevelser», sier Sunniva mens hun organiserer barna i leken og heier de fram.

2.            «Det er veldig viktig og fint at alle får komme til Brunstad, nå som det skjer så mye her».

Elisabeth (28):

1.            «Fordi det er gøy, enkelt og greit», sier Elisabeth med et smil om munnen.

2.            «Det er fint å bidra til at alle får være sammen på Brunstad.»

I Oslofjord arena var det rigget til med aktiviteter for barn og unge, der snakket jeg med Lars (25) og Tim (27) som var frivillige på post. De var begge enige om at det var fint å kunne bidra med det som trengtes for å gjennomføre dette arrangementet, og at formålet med innsamlingen var veldig fint. Særlig for oss som bor så nærme Brunstad, som slipper kostnader for å reise hit, er det ekstra viktig å bidra. Brunstad er jo for oss det viktigste misjonsstedet på jord, og det er fint å kunne hjelpe trosfeller fra andre land, så de også får mulighet til å komme.