Barnas julebord – et stort høydepunkt.

/

Det er 3. søndag i advent. Salen på Jarlsberg Konferansesenter er pyntet til julefest. I dag er det barna som står i sentrum. Aktivitetsklubben og Bible Kids (søndagsskolen) har gått sammen for å lage tidens julebord for barna i alderen 6-12 år.

130 festpyntede og forventningsfulle barn finner veien inn i et julepyntet lokale. Ved de runde bordene, som er pyntet med lys og røde servietter, finner de plassene sine. Ved alle bordene sitter det også to mentorer. Det hele starter med at lyset i salen dempes og programlederne blir firt ned fra taket og starter det hele med en åpnings dans. Programlederne, kledd ut som alver, ønsker alle velkomne. Så får vi høre barnekoret synge. Det er et kreativt og variert program som fyller de to neste timene. Rollespill på senen og oppgaver løses ved bordene. Hver dag tas det små og store valg, og å lære og velge riktig er viktig læring for små og store barnehjerter. 

Kahoot med spørsmål om julehøytiden er neste post på programmet. Vinnerlaget blir premiert med store grønne hatter.

Musikken strømmer fra høyttalerne, det er tid for pakkeleken! Pakken sendes rundt bordet, når musikken stopper er det den med pakken i hånden som skal ta av det første laget med papir, slik fortsetter det til siste papir er av. Pakken inneholder masse godteri som barna deler seg imellom.

Servitørene, noen heldige foreldre, setter ut noen av julens favoritter ved bordene. Det serveres pepperkaker, klementiner, donuts og kakao med marshmallows. Barna koser seg! Festen fortsetter med bordbombe, fylt med blant annet konfetti, morsomme partyhatter, partybriller og fløyter. Slik blir det stemning av! Neste oppgave inneholder dopapir, aluminiumsfolie og tape. Barna bruker kreativiteten og gjør en av deltakerne ved bordet om til en fantasifigur og fører den så opp på scenen. Det er ingen ting å si på kreativiteten og det er latter og god stemning i salen. Det nærmer seg slutt, og hva er vel bedre enn å avslutte med en bevegelseslek? «Super combo» på storskjerm! Alle reiser seg og går sammen i par. Til slutt står det et vinnerpar igjen, og med det er også festen slutt. Det er mange glade og fornøyde barn som reiser hjem denne kvelden.